Päronsirap
Päronsirap passar utmärkt till julens drinkar. Du kan också ha den på t.ex. pannkakorna eller droppa lite över gröten. Här är recept på Vinterkryddad pärondrink med päronsirap.
Portioner/mängd: 1 liten flaska (ca 1 dl)
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid: 1h 0min
Ingredienser
- 3 medelstora päron
- 150 g socker
- 1,5-2 dl vatten (beroende på hur vattniga päronen är)
- 1 st stjärnanis
- 1 halv kanelstång
Gör så här
-
1
Rensa päronen på kärnor och dela i mindre bitar.
-
2
Koka päron, vatten, socker, stjärnanis och kanelstång i ca 30 minuter tills det mjuknar.
-
3
Mosa med en potatisstöt.
-
4
Sila i finmaskig sil eller silduk.
-
5
Häll tillbaka i kastrull/sauteuse och låt koka tills det tjocknar, ca 20 minuter. Tänk på att sirapen tjocknar mer när den svalnar.