Ostsallad med saffransdressing
En lite annorlunda julsallad med ost och saffransdressing.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 2–3 deciliter röd mangold
- 2–3 deciliter ruccola
- 3–4 st färska fikon
- 2 deciliter fetaost (tärnad)
- 2 deciliter grönmögelost (smulad)
- 1 matsked varmt vatten
- 0,5 gram saffran
- 3 matskedar olja
- 1 matsked Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
Gör så här
-
1
Skölj salladen noga och låt den rinna av. Fördela salladen på 4 tallrikar.
-
2
Skölj fikonen och skär dem i båtar. Lägg på tallrikarna. Strö de båda ostsorterna över salladen.
-
3
Blanda saffran och varmt vatten i en liten skål och låt stå i 5 minuter. Tillsätt olja och sirap och blanda väl.
-
4
Droppa dressingen över salladen. Servera med ett gott bröd till.