Mumma (julmumma)

Mumma (julmumma)

Ett favoritrecept som gastronomen och mat- och dryckprofilen Edvard Blom fått av en studiekamrat. Det som behövs är porter, lageröl, renat brännvin/vodka och Madeira.

Glöm inte att kyla alla ingredienserna och ställ in glasen i frysen om du vill ha frostade glas.

Portioner/mängd: 1 kanna
Tillagningstid: 5min

Ingredienser

  • 33 cl Carnegie Porter
  • 33 cl Klassisk pilsner (gärna nordtysk eller tjeckisk)
  • 1 dl Madeira Fine
  • 1 dl Renat brännvin (annars vodka)

Gör så här

  • 1

    Kyl ner alla ingredienserna och ställ in glasen i frysen om du vill ha frostade glas.

  • 2

    Blanda försiktigt alla ingredienserna i en kanna/karaff. Servera i fina glas.

    Se Edward Blom blanda mumma med David Kringlund:

    Mumma

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet