Julsallad på rödbetor & valnöt
En röd och julig sallad med rödbetor, valnötter och äpplen.
Portioner/mängd: 4–6 portioner
Ingredienser
- 4-6 st inlagda hela rödbetor
- 2 st kokta ägg
- 2 st små röda äpplen
- 2 st stjälkar blekselleri
- 2 deciliter valnötter
- 2 matskedar dill (finhackad)
- 2 deciliter Créme Fraiche
Gör så här
-
1
Skär rödbetor, ägg, äpple och stjälkselleri i små tärningar. Hacka valnötterna grovt och blanda samman allt. Vänd i dill och smaka av med salt och peppar.
-
2
Fyll salladen i en plastfolieklädd form.
-
3
Vispa crème fraiche med en elvisp så den blir fast. Fyll den vispade crèmefraichen i en spritspåse.
-
4
Stjälp upp julsalladen på ett fat och spritsa crème fraiche i toppar runt om.
-
5
Dekorera med dill och valnötter.