Jordnöts- & Ingefärskakor
Jordnötter och ingefära är en fin kombination!
Portioner/mängd: Ca 40 st
Ingredienser
- 150 gram vit choklad
- 125 gram osaltade jordnötter
- 50 gram syltad ingefära
- 100 gram smör
- 50 gram sött jordnötssmör
- 1 deciliter Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
- 1 st ägg
- 3,5 deciliter vetemjöl
- 1 tesked bakpulver
Gör så här
-
1
Hacka chokladen i små bitar och blanda den med jordnötterna. Hacka ingefäran fint.
-
2
Rör matfettet, jordnötssmör, socker och ägg till en porös smet.
-
3
Blanda i mjöl, bakpulver, ingefära och hälften av choklad- och jordnötsblandningen i smeten.
-
4
Rulla kulor och doppa dem i resten av choklad- och jordnötsblandningen.
-
5
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175° i ca 13 minuter.