Inkokta Päron
Inkokta päron är en klassiker! Här i olika smakvarianter.
Ingredienser
- 4 st fasta päron
- 5 deciliter rödvin
- 1,5 deciliter Dansukker Rörsocker Strö
- 1 tesked vaniljsocker
- 1 st kanelstång
- 2 st stjärnanis
Gör så här
-
1
Skala päronen men låt skaftet vara kvar.
-
2
Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
-
3
Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
Tips
Servera en klick glass eller grädde till päronen.
Andra smaker
Saffranspäron: 1/2 g saffran, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
Mintpäron: 2 droppar pepparmintsolja, ett par droppar grön hushållsfärg, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl Dansukker Mörkt muscovadoråsocker