Inkokta Päron

Inkokta Päron

Inkokta päron är en klassiker! Här i olika smakvarianter.

Portioner/mängd: 4 st

Ingredienser

  • 4 st fasta päron
  • 5 deciliter rödvin
  • 1,5 deciliter Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis

Gör så här

  • 1

    Skala päronen men låt skaftet vara kvar.

  • 2

    Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.

  • 3

    Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.

Tips

Servera en klick glass eller grädde till päronen.

Andra smaker

Saffranspäron: 1/2 g saffran, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

Mintpäron: 2 droppar pepparmintsolja, ett par droppar grön hushållsfärg, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg

Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl Dansukker Mörkt muscovadoråsocker

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *