Gubbröra (Per Morbergs)
Per Mobergs klassiska och jättegoda gubbröra. Passar utmärkt som tillbehör på julbordet och på hårt bröd, julvört eller kavring.
Portioner/mängd: 4 portioner
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original)
- 4 st hårdkokta ägg
- 1 st rödlök
- 0,5 deciliter Créme Fraiche
- 0,5 deciliter dill (hackad)
- 0,5 deciliter gräslök (hackad)
- vitpeppar och ev. lite salt
- Några dillkvistar och gräslöksstrån
Gör så här
-
1
Hacka ansjovis, äggen och rödlöken.
-
2
Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och lite anjovisspad för sälta.
Tips
Servera som tillbehör eller på en skiva knäckebröd eller julvört. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån. Du kan även servera ett salladsblad och en klick gubbröra på eller halvera cocktailtomater och toppa smörgåsarna med.
Julen är över… sedan många månader, men detta är lika gott året runt!
Avrunnen ansjovis eller en 125 grams burk?
125 grams burk 😊
Absolut den godaste gubbröran, får högsta betyg. God Jul 🤶 🎅
Supergod, bästa betyget 👌
Förvirrande recept om man tittar på bilden är det ju helt klart potatis i röran men inte i receptet.?????
Hej Robert! Vi hade ingen potatis i receptet på bilden.
WOW, i sjunde himlen👊🙏🥰
Mycket god klassiker!
Det är felskrivet i receptet på huvudsidan. Det skall vara 0,5 deciliter inte 5. 5 deciliter är en halv liter.
Superbra