Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

Per Mobergs klassiska och jättegoda gubbröra. Passar utmärkt som tillbehör på julbordet och på hårt bröd, julvört eller kavring.

Portioner/mängd: 4 portioner
Tillagningstid: 40min

Ingredienser

  • 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original)
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • 0,5 deciliter Créme Fraiche
  • 0,5 deciliter dill (hackad)
  • 0,5 deciliter gräslök (hackad)
  • vitpeppar och ev. lite salt
  • Några dillkvistar och gräslöksstrån

Gör så här

  • 1

    Hacka ansjovis, äggen och rödlöken.

  • 2

    Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och lite anjovisspad för sälta.

Tips

Servera som tillbehör eller på en skiva knäckebröd eller julvört. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån. Du kan även servera ett salladsblad och en klick gubbröra på eller halvera cocktailtomater och toppa smörgåsarna med.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

11 Kommentarer

  1. Åke Ålund skriver:

    Julen är över… sedan många månader, men detta är lika gott året runt!

  2. Tove skriver:

    Avrunnen ansjovis eller en 125 grams burk?

    1. Jultomten skriver:

      125 grams burk 😊

  3. Lena Ingman skriver:

    Absolut den godaste gubbröran, får högsta betyg. God Jul 🤶 🎅

  4. Carina Collin skriver:

    Supergod, bästa betyget 👌

  5. Robert skriver:

    Förvirrande recept om man tittar på bilden är det ju helt klart potatis i röran men inte i receptet.?????

    1. jultomten skriver:

      Hej Robert! Vi hade ingen potatis i receptet på bilden.

  6. WOW, i sjunde himlen👊🙏 skriver:

    WOW, i sjunde himlen👊🙏🥰

  7. Håkan Olsen skriver:

    Mycket god klassiker!

  8. Lars Bolminger skriver:

    Det är felskrivet i receptet på huvudsidan. Det skall vara 0,5 deciliter inte 5. 5 deciliter är en halv liter.

  9. Tor-Olov Mellgren skriver:

    Superbra

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *