Glaserade revben

Glaserade revben

Revben är för många ett måste på julbordet! Här är ett recept på revben glaserade med sirap och ingefära.

Portioner/mängd: 5–6 portioner

Ingredienser

  • 1,5 kilo tjockskurna revben
  • 1 tesked salt
  • 3 kryddmått vitpeppar (mald)
  • 3/4 deciliter ljus sirap
  • 1 tesked ingefära (riven)

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär bort eventuella feta partier på spjället. Gnid in spjället med salt och peppar.

  • 2

    Blanda sirap och ingefära. Pensla med sirapen och lägg det i en ugnsfast form. Stek mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Upprepa penslingen med sirapen flera gånger under hela tillagningstiden.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet