Chutney på morot med lax- och knäckebrödstopping

Chutney på morot med lax- och knäckebrödstopping

En julig Chutney som passar bra till glöggtilltugget.

Portioner/mängd: 10 st

Ingredienser

  • 2 st morötter (skalade och grovt rivna)
  • 1 st scharlottenlök (finhackad)
  • ½ deciliter sultanrussin
  • 3 matskedar vitvinsvinäger
  • 1 matsked senapsfrö (gult)
  • 1 kryddmått nejlika (mald)
  • 1 st kanelstång
  • 2 matskedar honung
  • salt och peppar
  • 100 gram lax
  • 50 gram knäckebröd (grovt smulat)

Gör så här

  • 1

    Till Chutney:

    1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Låt kallna.

  • 2

    Lägg chutney i botten på små snapsglas. Toppa med lax och knäckebröd.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

1 Kommentarer

  1. Emmeli Levinsson skriver:

    finna minnen från förr på 80 talet
    då va de vinter granntopparna fulla med
    mycket jul mat och julkappar

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *