Bountybollar (kokos- & chokladkulor)
Bountybollar är ett perfekt julgodis! Du kan anpassa storleken och forma till bollar eller ”bars” om du vill. Uppdaterat 2021. Det här receptet är nu uppdaterat, utan socker, och innehåller endast en matsked honung. Bollarna är söta ändå!
Kan förvaras i kylen i någon vecka men konsistens och smak blir bättre när de avnjuts rumstempererade.
Ingredienser
- 30 gram (ca 2 msk) kokosolja
- 1-1,25 dl kokosgrädde (eller kokosmjölk)
- 1-2 msk honung
- 200 g kokosflingor
- 0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
- En nypa salt
- 150 g mörk choklad
Gör så här
-
1
Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt kokosgrädde, honung, vaniljpulver och en nypa salt. Låt sjuda upp.
-
2
Blanda i kokosflingor och kolla så att det går att forma bollar. Tillsätt annars lite mer kokosmjölk. Ställ sedan i kylen i minst 1 timme. Forma till bollar eller ”bars” och ställ sedan i frysen i minst 30 minuter.
-
3
Smält chokladen försiktigt i tjockbottnad kastrull eller sautese (alternativt mikro). Låt den svalna något om den är lösflytande. Då fastnar ett tjockare lager lättare på bollarna. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av t.ex. en gaffel. Ringla över lite choklad och/eller strö över några kokosflingor om du vill. Låt svalna på galler eller ev. bakplåtspapper. Ställ i kylen en stund innan servering.
Jättegoda cocosbollar till julens gottebord
Blev sååå sugen på dessa bollar. Med kockos som väler ut, mmmm. Nam nam nam, smaskens, mums.