Eggnog

Eggnog

Bjud gästerna på en härlig Eggnog! Perfekt framför brasan eller till julminglet.

Portioner/mängd: 4-6 glas (beroende på storlek på glaset)

Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 100 gram (1 deciliter) Socker
  • 7 deciliter Mjölk
  • 2 deciliter Grädde
  • 1/2 deciliter Mörk rom
  • 1 deciliter Cognac
  • Muskot och rivet apelsinskal (till servering)

Gör så här

  • 1

    Separera gulor och vitor.

  • 2

    Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga.

  • 3

    Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.

  • 4

    Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.

  • 5

    Blanda i rom och cognac i smeten. Blanda i hälften av grädden.

  • 6

    Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt

  • 7

    Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.

  • 8

    Servera i små glas med riven muskot och rivet apelsinskal.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet