Eggnog
Bjud gästerna på en härlig Eggnog! Perfekt framför brasan eller till julminglet.
Portioner/mängd: 4-6 glas (beroende på storlek på glaset)
Ingredienser
- 4 st Ägg
- 100 gram (1 deciliter) Socker
- 7 deciliter Mjölk
- 2 deciliter Grädde
- 1/2 deciliter Mörk rom
- 1 deciliter Cognac
- Muskot och rivet apelsinskal (till servering)
Gör så här
-
1
Separera gulor och vitor.
-
2
Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga.
-
3
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.
-
4
Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
-
5
Blanda i rom och cognac i smeten. Blanda i hälften av grädden.
-
6
Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt
-
7
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
-
8
Servera i små glas med riven muskot och rivet apelsinskal.