Chutney på morot med lax- och knäckebrödstopping
En julig Chutney som passar bra till glöggtilltugget.
Portioner/mängd: 10 st
Ingredienser
- 2 st morötter (skalade och grovt rivna)
- 1 st scharlottenlök (finhackad)
- ½ deciliter sultanrussin
- 3 matskedar vitvinsvinäger
- 1 matsked senapsfrö (gult)
- 1 kryddmått nejlika (mald)
- 1 st kanelstång
- 2 matskedar honung
- salt och peppar
- 100 gram lax
- 50 gram knäckebröd (grovt smulat)
Gör så här
-
1
Till Chutney:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Låt kallna.
-
2
Lägg chutney i botten på små snapsglas. Toppa med lax och knäckebröd.
finna minnen från förr på 80 talet
då va de vinter granntopparna fulla med
mycket jul mat och julkappar