Kaneldoftande potatisklyftor
Med lite kanel blir potatisklyftorna juliga.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4–6 st potatisar (fast sort)
- Ca 0,5 deciliter olivolja
- 2–3 teskedar kanel (mald)
- 1 matsked Dansukker Rörsocker Strö
- flingsalt
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisen noga.
-
2
Skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse, häll i oljan och ca hälften av kanelen. Förslut påsen och skaka väl så att oljan och kanelen fördelar sig över potatisklyftorna.
-
3
Häll ut klyftorna i en ugnsfast form, dofta över resten av kanelen och strö rörsockret och flingsaltet över. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Skaka formen ett par gånger under tiden så att potatisen blandas med oljan och kryddorna.