Inlagd sill

Inlagd sill

Här får du ett klassisk recept på inlagd sill. I detta recept kan man välja att ta lite mindre socker, kanske 1,5 dl. Det ska inte påverka hållbarheten heller.

Portioner/mängd: 2 st ganska stora burkar
Tillagningstid: 20min

Ingredienser

  • 2 st paket inläggningssill (420 gram styck)
  • 1 st liten morot och/eller 10-20 cm purjolök
  • 1 st liten rödlök
  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 1,5-2 dl socker
  • ca 15 st kryddpepparkorn
  • 6-10 st hela nejlikor
  • 2-3 st lagerblad

Gör så här

  • 1

    Skiva moroten och/eller purjolöken. Dela löken på mitten och skiva den.

  • 2

    Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar.

  • 3

    Blanda vatten, ättikssprit, socker, kryddpeppar, nejlika, och lagerblad. Koka upp och låt sedan svalna till kylskåpskallt.

  • 4

    Varva sillen med rödlök, morot och/eller purjolök och häll på lagen. Låt sillen stå och dra i 1-2 dygn.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

7 Kommentarer

  1. Johan skriver:

    Det här receptet blir alldeles för blaskigt. En mycket godare sillag är 2dl ättika 12%, 3dl vatten och 4dl socker.

  2. Arne Wähling skriver:

    Jag lägger ofta ned några vitpepparkorn och lite senapsfrön för att förstärka smaken med lite mera ättika. Julaftonen är räddad med sill, skinka, vörtlimpa ,en klar och en kall öl. Sedan blir det av tradition sedan över femtio år en sittstund vid tretiden framför TV:n med Kalle Anka och hans vänner. God Jul!

  3. Johan Malmberg skriver:

    Hej
    Är det inte väldigt mycket socker i detta recept?

    Med vänlig hälsning,

    Johan

    1. Juligen skriver:

      Hej! Du har rätt, jag tror att det egentligen ska vara 2 dl och det är nu uppdaterat!

  4. Tina Norström Tommy Norström skriver:

    Som Farmors sill 🙂

  5. Louise Johansson skriver:

    Underbart god inlagd sill! Påminnelse om barndomen o mormors jular!

  6. Tord Gunnarsson skriver:

    Good

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *